Hú, ez nagyon gusztusos. Ma már késő van, de holnap. :)
70 dkg liszt
0,5 l tej
5 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
1 tk sò
1 tk cukor
Átszitálom a lisztet egy tálba. Felfuttatom az élesztőt a megcukrozott langyos tejes keverékben. Ha kész, hozzáadom a liszthez, a sóval, és az olvasztott vajjal együtt, majd bedagasztom. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztem (kb. 45 perc).
Ha kész, átgyúrom, és négy cipóra osztom szét, amiket kb. fél centi vastag kerek lapra nyújtok szét, majd 4 cikkre vágok fel, és a SZÉLESEBB vége felől feltekerem.
Felsorakoztatjuk őket egy bélel tepsibe, hagyjuk még egy negyed órát kelni, megkenjük tojás-tej keverékkel,meghintjük szezámmaggal, és 200 fokon készre sütjük.
***Én most töltött kifliket sütöttem:szalámis és sajtos.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.