Szuper!!Isteni finom!:))
1 kg kifilézett csirkehús
só, bors, ételízesíto
25 dg simaliszt
3 tojás
1,5 dl tej
2-3 gerezd fokhagyma
40 dg nyers reszelt krumpli
Kifilézzuk a csirkehúst, besózzuk, kicsit állni nagyjuk. Kozben elkészítjuk a bundát.
A nyers krumplit szinte pépessé reszeljuk - én a reszelom csokireszelésre szánt lapján reszeltem le. Hozzáontjuk a tejet, a kissé felvert tojásokat, ízesítjuk reszelt fokhagymával, sóval, borssal, ételízesítovel. Hozzáadjuk a simalisztet, jó suru masszát kell hogy kapjunk, ami nem folyik le a húsról.
A hússzeleteket simalisztbe mártjuk, majd a krumplis masszába és olajban szép aranyszínure sutjuk.
Ha a bundamasszából kimarad valamennyi, nyugodtan fuszerezzuk majorannával és sussuk meg az olajban, mert ez tulajdonképpen a tócsni tésztája.
Krumplipuré, tort krumpli esetleg hasábburgonya illik mellé. Jó étvágyat!
A recept szerint a húsra reszelunk még egykis kemény sajtot, úgy tálaljuk. Ez nálunk "černohorský rezeň", magyar fordításban feketeerdei hússzelet. Nagyon ízletes és roppantul kiadós ebéd.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.