Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 11 vasárnap Ferenc, Fábiusz névnapja

Főoldal » Közepes » Kézzel nyújtott rétes

felvitel dátuma: 2012-05-28 14:34:08       mai nézettség: 2       nézettség: 3022
részletes recept
Kézzel nyújtott rétes
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók a tésztához: 1 kg. liszt, / én feleztem rétes liszttel, diónyi zsír, 1 ek. ecet,,és annyi langyos sós víz hogy lágy tésztát kapjunk. Nekem 6 dl. kellett.

Túró töltelék:fél kg. túró, 2 db. tojás, 2 db. áztatott zsemle, 1 citrom héja,1 vaniliás cukor.

Almás: 1.5 kg alma reszelve, 4 evőkanál cukor,/izlés szerint/,1 ek. őrőlt fahéj.

Tökös- mákos: 1 db tök, hámozva, lereszelve, 20 dkg. márkladarálva, 15 dkg, porcukor/ izlés szerint/,1 vaniliás cukor.

Tejfölös öntet: fél liter tejföl, 2 db, tojás, jól elkeverve.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés: Én kenyér sütővel kevertem.Először a  tojást az ecet,és a fele vizet öntöttem bele, aztán apránként a lisztet adagoltam, majd a többi vizet.Jól kikevertem, majd lisztezett deszkán négy részre osztottam. Letakartam tálakkal, majd 20 percig pihentettem. Utánna lisztezett abroszra tettem,és egyenként kinyújtottam . beolajoztam a kézfejemet, először azon keresztül nyújtottam, majd letettem az abroszra, és lisztes kézzel óvatosan körbe, körbe járkálva kinyújtottam, vigyázva arra, hogy ki ne szakadjon.

Túros: a túrós hozzávalóit elkeverem, és a kinyújtott tésztál meglocsolom olvasztott zsírral, majd a tészta felére rászórom a túrós tőlteléket a kép szerint, meglocsolom tejfölös tojással, és az abrosz segitségével feltekerem.

Almás: a kinyújtott tésztát meglocsolom olvasztott zsírral, szórok zsemlemorzsát, a kicsavart almát elszórom a fele tésztán, és az abrosz segítségével feltekerem.

Tökös- mákos: a mákot a cukorral elkeverem,beleteszem a vaniliás cukrot. A kinyújtott tésztát meglocsolom olvasztott zsírral rászórom a kicsavart tököt, a kép szerint, megszórom a cukrozott mákkal,meglocsolom tejfölös tojással,és az abrosz segítségével feltekerem.

Amikor kész, mindegyiket tepsi méretre vágom, és a tetejét megkenem tejfölös tojással.Szép pirosra sütjük.Akár le is fagyaszthatjuk, és elengedés után sütjük.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Thiess Klára 2012 május 28

Tetszik , ki fogom próbálni .

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 május 29

Köszi!

0/10 Káplár Anna 2012 július 31

köszönöm szépen.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*