A tésztához:
6 db tojás
30 dkg cukor
2 dl olaj
1,5 dl tej
35dkg finomliszt
1,2 cs sütőpor
A túrós töltelékhez
:
50 dkg tehéntúró
1 db kezelt citrom reszelt héja
20 dkg cukor
3 db tojás
4 ek tejföl
2 ek búzadara
1 cs vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, tovább keverjük, végül pedig felváltva a tésztához keverjük a sütőporos lisztet és a tejet. Csomómentesre dolgozzuk.
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a cukrokkal, a tojásokkal, a tejföllel és a grízzel.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 27 x 34 cm-es tepsibe öntjük, majd rákanalazzuk a túrós keveréket. Evőkanállal vagy villával márványosra keverjük a tésztát a másik krémmel.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágjuk és porcukros vaníliával meghintve kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.