Nagyon guszta és tényleg gyors lekvárral is készitettem már.Mit ne mondjak pillanatok alatt elfogyott Zsuzska
Tésztához:
Tetejére:
tepsi méret: 18/20x30
A zsírt/margarint a cukorral, tojásokkal habosra kavarjuk.
Beletesszük a sütőporos lisztet, vaníliás cukrot, citromhéjat, tejet/tejfölt. Összedolgozzuk.
Zsírral/margarinnal kikent, lisztezett, (sütőpapírral bélelt) magas falú tepsibe öntjük.
Megszórjuk a meggyel. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük kb. 35 percig (tűpróba).
Kihűlés után négyszögekre vágjuk és megszórhatjuk porcukorral.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető sütemény.
Megjegyzés: Tejföllel (joghurttal, kefirrel) állagában tömörebb lesz a tészta. – Más gyümölcs is lehet: cseresznye, szilva stb. – lehet befőtt is –, még nagyobb kockára vágott almával is finom.
II. variáció: Kemény, házi lekvárral/dzsemmel készítettem.
III. variáció: Szilvával készült, tejföllel. – A gyümölcsöt, nagyságtól függően 4-8 felé vágjuk, és összekeverjük fahéjas cukorral (1 púpozott teáskanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj).
(Recept: anyukámtól.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.