20 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
fél teáskanál szódabikarbóna,
15 dkg cukor,
6 dkg zsiradék,
1 csomag vaníliás cukor,
9 evőkanál víz,
3 tojás,
5 evőkanál lekvár;
a tetejére:
durvára darabolt dió vagy mandula, esetleg olvasztott csokoládé
A lekvárt a vízzel elkeverjük, a cukrot a tojással habosra verjük, a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyítjük, majd mindezt összekeverjük, végül hozzáadjuk a zsiradékot és a vaníliás cukrot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (egyenletesen), tetejére szórjuk a diót, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, bevonhatjuk csokoládémázzal.
A Tetejére én vaníliás cukorral elkevert porcukrot hintettem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.