30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
5 dkg margarin
10 dkg házi zsír
15 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
15 dkg keksz darálva .
1 csomag sütőpor
40 dkg alma (reszelt) üveges
1 evk mézeskalács fűszerkeverék
1 késhegynyi őrölt csillag ánizs
Az almát meghámozzuk, le reszeljük ,nálam most üveges reszelt alma volt.
A cukrot és a vaníliás cukrot a 3 egész tojással habosra keverjük.
A margarint és a zsírt felolvasztjuk ezek hozzáadásával tovább keverjük.
A lisztekhez hozzákeverjük a sütőport és hozzáadjuk a masszához.
Az így kapott tésztához adjuk az almát,végül a 15 dkg keksz darálékot
Óvatos mozdulatokkal mehetnek bele az ízes fűszerek.
A tepsi 29x32 cm kipapírozzuk és alulra szórunk egy kis keksz darát.
Elsimítjuk a masszát egyenletesen.
Egy kis almával és keksszel még megszórjuk,de nem fontos.
180 fokra elő melegített sütőben , 30-35 perc alatt megsütjük.
Tetejét porcukorral fahéjjal megszórjuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.