Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Ketchup házilag

felvitel dátuma: 2011-04-29 11:01:20       mai nézettség: 1       nézettség: 2469
részletes recept
Ketchup házilag
Hozzávalók 10 személyre:
  • 1,5 kg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 db őszibarack (több is lehet, attól függően, hogy ki mennyire szereti édeskésen)
  • 2 nagy gerezd fokagyma
  • 2 dl narancslé
  • só, bors, oregano, bazsalikom
  • 1 púpozott ek házi őrölt paprika
  • 3 ek (bor)ecet ( de ez is mehet bele ízlés szerint, ezzel szabályozzuk a savanyúságát)
  • 3 db babérlevél
  • 2 ek mustár
  • Ha csípőset szeretnénk, akkor őrölt vagy friss chilit főzzünk bele!Vagy a pirospaprika legyen csípős;)
  • 2 ek oliva olaj

Kb. 1,5 liter lesz belőle.

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, leforrázzuk, és meghámozzuk. Ezután felkockázzuk. Lesózva félretesszük egy edényben. A vöröshagymát felkockázzuk, majd az olajon megpároljuk. Rászórjuk a paprikát, majd rádobjuk a paradicsomot. Jöhet rá a narancslé. Amikor felforrt, a megtisztított és felkockázott barack valamint fokhagyma kerül bele. Ha ismét felforrt, jöhet bele a többi hozzávaló. Innentől már csak hagyni kell közepes lángon, hogy összefőljön. Körülbelül 1 óra alatt készül el. Közben nézzünk rá, és amikor sűrűbb, kevergessük gyakrabban.Ekkor kivesszük belőle a babérleveleket és átpasszírozzuk, vagy leturmixol. Kinek melyik szimpatikusabb. Sűrűségét vízzel szabályozhatjuk. Így szép sima mártást kapunk. Ki lehet hagyni ezt a műveletet, ha elég türelmesek vagyunk hozzá. Ilyenkor adjunk hozzá 1 dl hideg vizet és addig főzzük, míg minden elem össze nem vegyül benne.

 

Szavazz kedvenc ketchupodra! http://haspok.blog.hu/2011/04/29/ketchup_teszt

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*