Kb. 1,5 liter lesz belőle.
A paradicsomokat megmossuk, leforrázzuk, és meghámozzuk. Ezután felkockázzuk. Lesózva félretesszük egy edényben. A vöröshagymát felkockázzuk, majd az olajon megpároljuk. Rászórjuk a paprikát, majd rádobjuk a paradicsomot. Jöhet rá a narancslé. Amikor felforrt, a megtisztított és felkockázott barack valamint fokhagyma kerül bele. Ha ismét felforrt, jöhet bele a többi hozzávaló. Innentől már csak hagyni kell közepes lángon, hogy összefőljön. Körülbelül 1 óra alatt készül el. Közben nézzünk rá, és amikor sűrűbb, kevergessük gyakrabban.Ekkor kivesszük belőle a babérleveleket és átpasszírozzuk, vagy leturmixol. Kinek melyik szimpatikusabb. Sűrűségét vízzel szabályozhatjuk. Így szép sima mártást kapunk. Ki lehet hagyni ezt a műveletet, ha elég türelmesek vagyunk hozzá. Ilyenkor adjunk hozzá 1 dl hideg vizet és addig főzzük, míg minden elem össze nem vegyül benne.
Szavazz kedvenc ketchupodra! http://haspok.blog.hu/2011/04/29/ketchup_teszt
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.