Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Ketchup ahogy én készítem

felvitel dátuma: 2015-08-05 11:23:56       mai nézettség: 2       nézettség: 1178
részletes recept
Ketchup  ahogy én készítem
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók:

 

 2kg érett paradicsom, vagy 2l paradicsomlé, 5 dkg kristálycukor, 6 gerezd fokhagyma, 1 ek csípős mustár, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk őrölt fekete bors, fél mokkáskanál currypor, 4 ek 10%  ecet, . (Ez a mennyiség 2 l való, én 10 l csináltam, és a hozzávalókat ehhez növeltem!!! )

Előkészületi idő: 180 perc


Elkészítés:

Elkészítése:

A paradicsomokat megmossuk,a fehér részeket  eltávolítjuk, majd lábasba téve folyamatosan kevergetjük , addig  míg teljesen összeesik. Ekkor  átdaráljuk  paradicsom  darálóvalhogy a héjuk, és magjuk ne kerüljön bele. A fűszereket előre elkészítem, hogy semmi ne maradjon ki belőle. Fokhagymát összenyomom fokhagyma nyomón, és össze turmixolom  így  pépes és nem darabos benne. Minden fűszert elkeverek a paradicsom lével így sokkal hamarább elkeverednek a fűszerek.  Addig főzzük, hogy lekvár sűrűségű legyen  és  ekkor az ecettel és sóval fejezzük be, egy pillanatra felforraljuk, és tiszta száraz üvegbe töltjük. Én minden üvegre teszek folpack, majd úgy csavarozom le szorosan.  Majd  gőzölő  fazékban  egy órán keresztül gőzölöm, és  a vízen hagyom kihűlni, letörölgetem és mehet az eredeti helyérekamrába.

Nekem 10 l paradicsom léből 13 üveggel lett.

 

Felhasználás után hűtőbe teszem.  Sokkal finomabb, mint a bolti. hidegen majonézzel, vagy tejföllel összekeverve pikáns mártás salátához, vagy pecsenyéhez, de magába is sültkolbász vagy virsli mellé.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*