Fantasztikusan jó! Eloszor azt hittem, hogy palacsintával van...., koszike!
1. tészta :
4O dkg liszt
2O dkg margarin
1 cs. sütőpor
1,5 EK porcukor
3 tojássárgája
baracklekvár
2. tészta:
3 tojás
3O dkg cukor
1 cs. sütőpor
3O dkg liszt
3 dl tej
1 dl olaj
3-4 EK kakaó
Krém:
7 dl tej
2 cs. vaniliás pudingpor
1 cs. vaniliás cukor
2 EK cukor
1 margarin
Először az 1. tésztát készitjük el :
A hozzávalókat összegyúrjuk, 6 felé osztjuk, kisodorjuk mind a 6 tésztagombócot és megkenjük baracklevárral. Feltekerjük és a pléhre rakjuk egymástól kicsit távol.
2. tészta:
A 3 tojást a cukorral habosra keverjük majd hozzáadjuk a lisztet, tejet, olajat, kakaót és a sütőport. Kikeverjük és a pléhbe öntjük a már ott levő fetekert lekváros tésztákra.
18O-19O fokon 25 percig sütjük.
Mig sül a tészta, eélkésztitjük a krémet :
A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport majd a szokásos módon sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint elkeverjük a vaniliés cukorral. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a cukros margarint. Ezután rákenjük a kihűlt tésztára és csokit reszelünk rá.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.