Hozzávalók a tésztához:
1,5 dl víz
1,5 dl étolaj
csipet só
1 csg. vaníliás cukor
15 dkg liszt
4 nagy tojás
a krémhez:
3 dl tej
2 ek cukor
1 vaníliás pudingpor
20 ml rumaroma
15 dkg vaj
25 dkg gesztenyemassza
2 dl habtejszín
A kalapok kenéséhez:
8 dkg étcsokoládé
2 tk étolaj
A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra .
A vizet,étolajat,sót,vaníliás cukrot egy fazékban felforralom,lehúzom a tűzről ,bele keverem a lisztet,majd vissza teszem a tűzre,addig keverem,míg elválik a tészta az edény falától.
Közben kevergetem,langyosra hűtöm,majd egyenként bele keverem elektromos keverőgéppel a tojásokat.
Addig keverem,míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban viszem fel a tésztát.
A fánkot és a sütőpapírt is lespriccelem vízzel.
Mehet a sütőbe,1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját,mert különben összeesik a fánk.
A hőfokot 10 perc után 205 fokra vissza vesszük és készre sütjük.
Menet közben betakartam alufóliával,hogy meg ne égjen a teteje.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk,hagyjuk a fánkokat kihűlni,száradni.
Jó ropogós tészta lett.
A kalapjukat levágjuk,ha van benne hártya,akkor eltávolítjuk.
Krém készítés:
A pudingport a tejjel,cukorral felfőzzük,majd kihűtjük.
Ezután hozzá keverjük a vajat,rum aromát és a gesztenye masszát.
Habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük.
A fánkok kalapját az olvasztott csokiba mártjuk,félre tesszük száradni.
A fánkok alját egyenként betöltjük krémmel,majd a krém tetejére tejszínhab kerül.
Rátesszük a csokis kalapokat.
Jól lehűtjük és fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.