zsír, liszt, tojás, vaniliáspuding, tej, tejszin,
Tészta:
Krém:
A tésztához 2 dl vizet felforralunk 10 dkg zsírral. Ha a zsír elolvadt benne, hozzáadunk 20 dkg lisztet és fakanállal addig kavarjuk, míg összeáll. A tűzről levéve még forrón adjunk hozzá 5 egész tojást, mindegyik tojással külön-külön jól keverjük el. A tésztát hűtőbe tesszük. Ezután nyomózsákba téve halmokat készítünk sütőpapíros tepsibe. Egyenletes, jó meleg sütőbe tegyük, és 10-15 percig ne nyissuk ki az ajtaját. Utána lassú, csendes tűznél süssük szép aranybarnára.
A krémez 3 tojássárgáját, 6 dkg pudingport és 10 dkg cukrot habosra keverünk, majd 3,5 dl tejjel felfőzzük. Még forrón beleforgatjuk a tojások felvert habját. Megtöltjük a fánkokat, és felvert tejszínhabot is tehetünk rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.