Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Képviselőfánk

felvitel dátuma: 2011-04-19 13:10:00       mai nézettség: 1       nézettség: 2314
részletes recept
Képviselőfánk
Hozzávalók 1 személyre:

Tészta:

  • 10 dkg zsir vagy 1 dl olaj
  • 1 dl viz
  • pici só, pici cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 közepes tojás

Sárgakrém:

  • fél l tej
  • 3 tojás
  • 1 vaniliás cukor
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
     
  • 200 ml habtejszin
  • porcukor
     
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Felforraljuk a vizet a zsirral, sóval és a cukorral, majd beleöntjük a szitált lisztet. s addig kavarjuk, mig el nem válik a lábos aljától.
Azután tálba tesszük, és hagyjuk kicsit kihűlni, majd egyesével jól beledolgozzuk a tojásokat.
Utána kanállal, vagy nyomózsákkal halmokat teszünk a tepsibe, sütőpapirra, és 175 fokra előmelegitett sütőben megsütjük őket.
Ha kész, azonnal, még forrón levágjuk a kalapjukat, hogy távozhasson a gőz, és igy szép üreges és ropogós lesz.
Miután kihűlt, a következő krémmel töltjük:

Felforralunk 4 dl tejet 10 dkg cukorral, és a vaniliás cukorral.
A sárgáját elkeverjük a maradék tejjel,  és a liszttel, majd lábosba téve felforraljuk és hozzáadagoljuk a forró tejet.
Sűrűre főzzük.
Amig egy  kicsit hűl, addig felverjük a fehérjéket a maradék cukorral, s végül a sárgakrémbe óvatosan belekeverjük.
Ezzel töltjük a fánkunkat, tetejére tejszinhabot nyomunk.
Rárakjuk a kalapokat, és prcukrozzuk.

Jó étvágyat kivánok! :)

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*