Tészta:
Sárgakrém:
Felforraljuk a vizet a zsirral, sóval és a cukorral, majd beleöntjük a szitált lisztet. s addig kavarjuk, mig el nem válik a lábos aljától.
Azután tálba tesszük, és hagyjuk kicsit kihűlni, majd egyesével jól beledolgozzuk a tojásokat.
Utána kanállal, vagy nyomózsákkal halmokat teszünk a tepsibe, sütőpapirra, és 175 fokra előmelegitett sütőben megsütjük őket.
Ha kész, azonnal, még forrón levágjuk a kalapjukat, hogy távozhasson a gőz, és igy szép üreges és ropogós lesz.
Miután kihűlt, a következő krémmel töltjük:
Felforralunk 4 dl tejet 10 dkg cukorral, és a vaniliás cukorral.
A sárgáját elkeverjük a maradék tejjel, és a liszttel, majd lábosba téve felforraljuk és hozzáadagoljuk a forró tejet.
Sűrűre főzzük.
Amig egy kicsit hűl, addig felverjük a fehérjéket a maradék cukorral, s végül a sárgakrémbe óvatosan belekeverjük.
Ezzel töltjük a fánkunkat, tetejére tejszinhabot nyomunk.
Rárakjuk a kalapokat, és prcukrozzuk.
Jó étvágyat kivánok! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.