1/2 l langyos víz,
1 mk cukor,
4 tk só,
1-2 ek olaj,
80 dkg liszt/lehet vegyesen is/,
5 dkg élesztő
A hozzávalókat a dagasztótálban jó simára kidagasztjuk és letakarva duplára kelesztjük, Megkelés után jól átgyúrom és formázom. Az olajos sütőbe/ kinek milyen van/ rakom és4 mély bevágást csínálok bele/ ne sajnáljátok a kést belenyomni/ .A fedőt rátéve még egy kis ideig hagyom kelni és 200-180 fokon sütöm. A tetőt félidőben/ mikor még nincs színe, de már van egy kis kérge/ leveszem és már nélküle sütöm.Megsülve azonnal lekenem vizzel és rácson hűtöm ki. Vágni kihűlve érdemes, mert még összenyomódhat melegen, s olyankor nem rugózik nagyon vissza.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.