Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Kenyérfelfújt

felvitel dátuma: 2014-01-25 16:19:53       mai nézettség: 3       nézettség: 1709
részletes recept
Kenyérfelfújt
Hozzávalók 4 személyre:
  • Fél kg-os szikkadt kukoricás kenyér
  • kis üveg lekvár,amiben gyümölcsdarabok vannak(én most birsdzsemmel,és baracklekvár keverékével készítettem)
  • A kenyér áztatásához:
  • 1l tej
  • 2tojás sárgája
  • 10dkg cukor
  • 2 vaniliáscukor
  • 1ek liszt
  • 3dkg margarin
  • Habhoz:3 tojás fehérje
  • csipet só
  • 10dkg cukor
  • A tepsi kenéséhez:
  • zsír
  • zsemlemorzsa
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
  1. A tejet forrni tesszük a vaniliáscukorral,közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,liszttel,és felengedjük kevés langyos tejjel.A forrásban lévő tejhez öntjük,és kevergetve főzzük,de nem forraljuk.Levesszük a tűzről,beletesszük a margarint,és kihűtjük.
  2. Közben a kenyeret nagyobb kockákra vágjuk,és a kihült öntetet ráöntjük,megkeverjük óvatosan.
  3. A tepsit kikenjük,zsemlemorzsával meghintjük.
  4. Az átázott kenyeret egy sorban lerakjuk,lekvárral bőven meglocsoljuk,rátesszük a kenyér másik felét,és előmelegített 190 fokos sütőben fél óráig sütjük szép pirosra.
  5. Eközben felverjük a tojások fehérjét a csipet sóval,majd apránként a cukorral.Kivesszük a felfújtat a sütőböl,rákenjük a habot,és még 20 percig visszatoljuk,de most már csak takarékon sütjük.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*