Mi az amaránt,és milyen ízvilágú ez a kenyér? Kicsit bemutathanád e remekművet! Szia Zsuzsa
40 dkg tönkölyliszt
10 dkg őrölt amaránt
1/2 mokkáskanál őrölt ánizs
1/2 mokkáskanál őrölt kömény
2 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor (foszfátmentes)
8 evőkanál olíva olaj
4 dl víz
Száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, legvégén a vízet.
Előmelegített sütőben sütjük.
Egy jó tanács!
Célszerű a sütés idejére kis edénybe vízet helyezni a sütő aljába, hogy a kenyerünk ne repedezzen meg.
Kisülés után pedig azonnal gyengén vizes ecsettel átkenni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.