Hozzávaló: 60 dkg. liszt. 4 dl. tej, 5 dkg. élesztő,12 dkg. kristálycukor,12 dkg. margarin,2 tojás sárgája, 1 mokkáskanál só.
Töltelék. 10 dkg darált mák, két evőkanál porcukor, 1 vaniliás cukor, és reszelt citrom héj.
Dió ugyan ez.
Kb. 1.5 dl. tejföl kell a locsoláshoz.
Elkészítés: a tejet meglangyosítjuk, bele tesszük a cukrot, és az élesztőt. Ha az élesztő felfutott, bele teszzük a tojások sárgáját, majd az olvasztott margarint. Én kenyér sütőben dolgoztam, ezért a liszt kövtkezik utoljára. Jol kidolgozzuk, és ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. Két részre vágjuk, majd kezünkkel szétnyújtjuk téglalap alakura. Rátesszük a tölteléket,olvasztott tejföllel mglocsoljuk, és felcsavarjuk. zsírozott tepsiban egymás mellé tesszük. Tetejét olvasztott margarinnal megkenjük. 10-15 perc pihenés után 180 fokon 40 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.