Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kelt Túrós csiga

felvitel dátuma: 2011-07-28 09:53:30       mai nézettség: 1       nézettség: 3367
részletes recept
Kelt Túrós csiga
Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
10 dkg sütőmargarin olvasztva
2 db tojás + 1 db tojás a kenéshez.
csipet
3 dl langyos tej

Túró töltelékhez:
50 dkg túró
7 dkg méz
3 db tojás sárgája
2 csomag vaniliás pudingpor
1 cítrom reszelthéja
10 dkg mazsola
10 dkg olvasztott margarin, vagy vaj.

Folpakk a csomagoláshoz.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Tésztához az adott  alapvalókat  elkészítsük, közepesen keményre dagasztjuk.
10 percig hagyjuk kelni.

Addig elkészítjük a túrótölteléket a megadott
hozzávalókkal összekeverjük.

Majd a tésztánkat lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 6 kis cípót formálunk belőle.
Mindig egyet kinyujtunk vékonyra és a túrótöltelékkel egyik hosszát feléig megkenjük, majd szorosan
feltekerjük és folpakkba csomagoljuk.
Ha minddel elkészültünk 1 - órára fagyasztóba tesszük.
Majd kivesszük és 1,5 cm-es szeletekre vágjuk és enyhén olajozott  tepsibe tesszük, de nem szorosan egymás mellé.
Majd tetejüket tojással megkenjük és előmelegített sütőben közepes lángon készre sűtjük.
Ha kihűlt teljesen, vaníliás porcukorral megszórjuk.

Nagyon kiadós és sokáig eltartható.

Szakács:


Film link: http:// www.keltturoscsiga.hu Gabimami58

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Brigi 2011 július 28

Biztos nagyon finom, én idáig mindig csak diósat csináltam, legközelebb ez is kipróbálom,köszi a tippet.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*