Biztos nagyon finom, én idáig mindig csak diósat csináltam, legközelebb ez is kipróbálom,köszi a tippet.
Tésztához:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
10 dkg sütőmargarin olvasztva
2 db tojás + 1 db tojás a kenéshez.
csipet só
3 dl langyos tej
Túró töltelékhez:
50 dkg túró
7 dkg méz
3 db tojás sárgája
2 csomag vaniliás pudingpor
1 cítrom reszelthéja
10 dkg mazsola
10 dkg olvasztott margarin, vagy vaj.
Folpakk a csomagoláshoz.
Tésztához az adott alapvalókat elkészítsük, közepesen keményre dagasztjuk.
10 percig hagyjuk kelni.
Addig elkészítjük a túrótölteléket a megadott
hozzávalókkal összekeverjük.
Majd a tésztánkat lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 6 kis cípót formálunk belőle.
Mindig egyet kinyujtunk vékonyra és a túrótöltelékkel egyik hosszát feléig megkenjük, majd szorosan
feltekerjük és folpakkba csomagoljuk.
Ha minddel elkészültünk 1 - órára fagyasztóba tesszük.
Majd kivesszük és 1,5 cm-es szeletekre vágjuk és enyhén olajozott tepsibe tesszük, de nem szorosan egymás mellé.
Majd tetejüket tojással megkenjük és előmelegített sütőben közepes lángon készre sűtjük.
Ha kihűlt teljesen, vaníliás porcukorral megszórjuk.
Nagyon kiadós és sokáig eltartható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.