Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kelt tésztából toltott tekercs

felvitel dátuma: 2012-07-12 21:39:30       mai nézettség: 1       nézettség: 2046
részletes recept
Kelt tésztából toltott tekercs
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt

3 dl tej

2,5 dkg éleszto

4 ek olvasztott vaj

1 kk

2 ek burgonyapehely

 

Toltelékhez:

reszelt sajt

kolbászkarikák vagy szalonnakockák vagy virslikarikák

olvasztott vaj

 

Tetejére:

tojás

reszelt sajt

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztot.

Hozzátesszuk a tobbi alapanyagot és tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjuk. A megkelt tésztát lisztezett feluleten átgyúrjuk, kettévesszuk és félcenti vastagságúra nyújtjuk.

Olvasztott vajjal megkenjuk, kolbászkarikákkal/szalonnakockákkal/virslikarikákkal kirakjuk, trappista sajttal megszórjuk. Feltekerjuk, 5-6 részre vágjuk, így teszunk a másik fél tésztával is.

Letakarva fél órát pihentetjuk, majd lekenjuk a tetejuket tojással és megszórjuk sajttal. Elomelegített sutoben, 190 fokon, kb. 20 percig sutjuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*