50 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg éleszto
4 ek olvasztott vaj
1 kk só
2 ek burgonyapehely
Toltelékhez:
reszelt sajt
kolbászkarikák vagy szalonnakockák vagy virslikarikák
olvasztott vaj
Tetejére:
tojás
reszelt sajt
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztot.
Hozzátesszuk a tobbi alapanyagot és tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjuk. A megkelt tésztát lisztezett feluleten átgyúrjuk, kettévesszuk és félcenti vastagságúra nyújtjuk.
Olvasztott vajjal megkenjuk, kolbászkarikákkal/szalonnakockákkal/virslikarikákkal kirakjuk, trappista sajttal megszórjuk. Feltekerjuk, 5-6 részre vágjuk, így teszunk a másik fél tésztával is.
Letakarva fél órát pihentetjuk, majd lekenjuk a tetejuket tojással és megszórjuk sajttal. Elomelegített sutoben, 190 fokon, kb. 20 percig sutjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.