Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kelt tésztában sult virsli

felvitel dátuma: 2012-04-10 19:31:15       mai nézettség: 1       nézettség: 4516
részletes recept
Kelt tésztában sult virsli
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

45 dkg liszt

15 dkg vaj vagy margarin (utóbbit használtam)

2 dl tej

3 tojás

2,5 dkg éleszto

cukor, só

 

A toltelékhez:

50 dkg virsli

 

Tetejére:

2 ek szezámmag

 

Kenéshez:

tojás

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A langyos tejbe, amibe pici cukrot teszek, felfuttatom az élesztot.

A lisztet osszekeverem a hozzávalókkal, hozzáadom a felfuttatott élesztot, alaposan kidolgozom, és letakarva megkelesztem.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagra nyújtom és 2 cm-es csíkokra vágom.

A tésztacsíkokba 1-1 db virslit tekerek (vagy tobbfelé elosztom a virslit, attól fugg, hogy mekkora darabokat szeretnék kapni), tojással megkenem és megszórom szezámmaggal.

Elomelegített sutoben 200 fokon szép aranysárgára sutom.

 

A receptet egy gasztroblogban találtam.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Suzy 2013 február 4

Én már megsütöttem.Nagyon ízlett a családomnak! Én ezt a receptet az Ízőrző műsorbban láttam.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*