Én már megsütöttem.Nagyon ízlett a családomnak! Én ezt a receptet az Ízőrző műsorbban láttam.
A tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin (utóbbit használtam)
2 dl tej
3 tojás
2,5 dkg éleszto
cukor, só
A toltelékhez:
50 dkg virsli
Tetejére:
2 ek szezámmag
Kenéshez:
tojás
A langyos tejbe, amibe pici cukrot teszek, felfuttatom az élesztot.
A lisztet osszekeverem a hozzávalókkal, hozzáadom a felfuttatott élesztot, alaposan kidolgozom, és letakarva megkelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagra nyújtom és 2 cm-es csíkokra vágom.
A tésztacsíkokba 1-1 db virslit tekerek (vagy tobbfelé elosztom a virslit, attól fugg, hogy mekkora darabokat szeretnék kapni), tojással megkenem és megszórom szezámmaggal.
Elomelegített sutoben 200 fokon szép aranysárgára sutom.
A receptet egy gasztroblogban találtam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.