Én így csinálom a kelt tésztát
1 l tej
20 dkg rétes liszt
kb 1 kg sima liszt ( De ha lágynak látod akkor még kell hozzá a sima lisztből)
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1.5 dl olaj
5 dkg élesztő (1,5 dl tejben, 1 teákanál cukoral fel futtatom az élesztőt)
10 dkg ráma a tészta kenéséhez
Jól kidolgozod a tésztát az étolajjal együtt. Meghagyod kelni és kinyújtod meg kened 10 dkg puha rámával.
Összehajtod úgy hogy aluról felfelé felőröl lefele és a egyik és másik végét oldalról rá hajtod ,hogy fedje egymást és így keljen meg.
Majd elnyújtod 10 x 10 darabokra vágod és ízlés szerint megtöltöd. Tojással lekened a tetejét előmelegitet sütőben sütni 170 fokon.
Kakaós csiga Vékonyra elnyújtom a tésztát, megkenem olvasztott rámával, rá szórom a kakaót, majd a porcukrot. (Azért porcukrot mert nem olvad el mint a kristálycukor) Egy ujjnyi szélesre vágom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.