Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Kelt tészta receptje

felvitel dátuma: 2013-11-24 15:12:33       mai nézettség: 1       nézettség: 3227
részletes recept
Kelt tészta receptje
Hozzávalók 1 személyre:

Én így csinálom a kelt tésztát
1 l tej
20 dkg rétes liszt
kb 1 kg sima liszt ( De ha lágynak látod akkor még kell hozzá a sima lisztből)
3 evőkanál cukor
1 teáskanál
1.5 dl olaj
5 dkg élesztő (1,5 dl tejben, 1 teákanál cukoral fel futtatom az élesztőt)

10 dkg ráma a tészta kenéséhez

Előkészületi idő: 180 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Jól kidolgozod a tésztát az  étolajjal együtt. Meghagyod kelni és kinyújtod meg kened 10 dkg puha rámával.

Összehajtod  úgy hogy aluról felfelé  felőröl lefele és a egyik és másik végét oldalról hajtod ,hogy fedje egymást  és így keljen meg.

Majd elnyújtod 10 x 10 darabokra vágod és ízlés szerint megtöltöd. Tojással  lekened a tetejét előmelegitet sütőben sütni  170 fokon.

Kakaós csiga Vékonyra elnyújtom a tésztát, megkenem olvasztott rámával, rá szórom a kakaót, majd a porcukrot. (Azért porcukrot mert nem olvad el mint a kristálycukor) Egy ujjnyi szélesre vágom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*