Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Kelt szilvás lepény

felvitel dátuma: 2015-09-20 12:36:19       mai nézettség: 1       nézettség: 808
részletes recept
Kelt szilvás lepény
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók

Tésztához:

56 dkg liszt, 6 dkg porcukor, 20 dkg puha Ráma, 30 g élesztő, 3 tojássárgája,2,5 dl tej, 1 cs vaníliás cukor, ½ citrom reszelt héja, 1 csapott mokkáskanál

A tetejére

80 dkg magozott szilva
12 dkg porcukor
3 csapott mokkáskanál őrölt fahéj

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Elkészítés

Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyre téve kb. 1 órán át kelesztjük. A szilvát összekeverjük egy tálban a fahéjas porcukorral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 32x35 cm-es, tepsi méretűre nyújtjuk, majd a Ramával kikent tepsibe igazítjuk. Végül cukrozott szilvaszemekkel kirakjuk. Rövid ideig a tepsiben kelesztjük, majd előmelegített sütőben 190 °C-on a tészta pirulásáig sütjük.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*