Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kelt szilvás lepény *

felvitel dátuma: 2016-01-06 18:13:52       mai nézettség: 2       nézettség: 546
részletes recept
Kelt szilvás lepény *
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt

1 egész tojás

1 kis pohár tejföl

15 dkg margarin

2 dl tej

3 dkg élesztő

kevés cukor 

50 dkg szilva kimagozva félbevágva

fahéjas vaníliás porcukor

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A langyos tejbe kevés cukrot teszek és belemorzsolom 
az élesztőt, feltuttatom.
A megszitált liszthez, amibe beleütöttem a tojást, beletettem a tejfölt.
Elkezdem dagasztani, majd a dagasztás vége fele hozzáadom az olvasztott margarint is.
Ha száraz lenne, akkor még langyos tejet adok hozzá.
Meleg helyre teszem, letakarom egy konyharuhával és a
kétszeresére kelesztem.
Közben kimagozom a szilvát és bekeverem
fahéjas vaníliás porcukrot.
Amikor a tészta megkelt akkor tepsibe nyújtom és 
egy kicsit még kelesztem.
A szilvákat megszoróm a fahéjas vaníliás porcukorral és a porcukros 
felükkel felfelé a tésztába nyomkodom őket.
Hideg sütőbe teszem és úgy kezdem sütni-200 fokon szép pirosra sütöm.
Még meleg megszórom porcukorral.

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*