50 dkg liszt
1 egész tojás
1 kis pohár tejföl
15 dkg margarin
2 dl tej
3 dkg élesztő
kevés cukor
50 dkg szilva kimagozva félbevágva
fahéjas vaníliás porcukor
A langyos tejbe kevés cukrot teszek és belemorzsolom
az élesztőt, feltuttatom.
A megszitált liszthez, amibe beleütöttem a tojást, beletettem a tejfölt.
Elkezdem dagasztani, majd a dagasztás vége fele hozzáadom az olvasztott margarint is.
Ha száraz lenne, akkor még langyos tejet adok hozzá.
Meleg helyre teszem, letakarom egy konyharuhával és a
kétszeresére kelesztem.
Közben kimagozom a szilvát és bekeverem a
fahéjas vaníliás porcukrot.
Amikor a tészta megkelt akkor tepsibe nyújtom és
egy kicsit még kelesztem.
A szilvákat megszoróm a fahéjas vaníliás porcukorral és a porcukros
felükkel felfelé a tésztába nyomkodom őket.
Hideg sütőbe teszem és úgy kezdem sütni-200 fokon szép pirosra sütöm.
Még meleg megszórom porcukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.