Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kelt pogácsa

felvitel dátuma: 2011-12-11 19:35:52       mai nézettség: 1       nézettség: 2151
részletes recept
Kelt pogácsa
Hozzávalók 12 személyre:

1 kg simaliszt

2,5 dkg

6 dl tej

2 kk cukor

5 dkg éleszto

1+1 tojás (csak az egyiket tesszuktésztába, a másikat a kenéshez tesszuk félre)

1 dl olaj

4 db fott krumpli

1 margarin

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

1 kg simalisztet 2,5 dkg sóval osszekeverjuk. 6 dl tejet megmelegítjuk, ebbol 3 dl tejbe 2 kk cukrot, 5 dkg élesztot felfuttatunk, beletesszuk az 1 tojást, 1 dl olajat.

Ha megkelt, szétsodorjuk. 

4 db fott krumplit lereszelunk, 1 margarint lereszelunk, utána osszehajtjuk (feltekerjuk, mint a palacsintát).

2 X fél órát pihentetjuk és tojással megkenjuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*