ezt megsütöm vasárnap. Állati jól hangzik. Anyukám ízei jutnak eszembe!!!!
Tetejére:
Fagyos zsír a tepsi kenéséhez.
Tepsi méret: 25*35 cm (nem kisebb!!!)
Az élesztőt pici cukorral, 1 dl langyos tejben megfuttatjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük
A tojás sárgákat a vajjal/margarinnal, cukorral kikeverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, az élesztős tejet, a 4 dl langyos tej felét, a lisztet, sót, majd a tej másik felét. Közben folyamatosan fakanállal összedolgozzuk, egy lágy galuskatésztát kapunk, amit jól kidolgozunk. Hozzákeverjük a felvert tojáshabot. Letakarva, 3/4 óráig kelesztjük.
Újra verjük 1-2 percig, majd fagyos zsírral kikent, magas falú tepsibe öntjük, kb. 20 percig kelesztjük benne.
Tetejét tejjel megkenjük, és a kevés kristálycukorba forgatott, magozott meggyel – tetszés szerint – megszórjuk.
Előmelegített, nem forró (160 fokos) sütőben, lassú tűznél 30 percig sütjük.
Rácsra borítjuk, langyosra hűtjük, és kockákra vágva tálaljuk. Porcukorral megszórhatjuk.
Megjegyzés: Lehet csak tejjel megkenve, vagy dióval, más gyümölccsel készíteni. – Leves után remek kiegészítő ebédtészta.
(Nem saját)
ezt megsütöm vasárnap. Állati jól hangzik. Anyukám ízei jutnak eszembe!!!!
Nagyon kellemes ízű gyümölccsel, de anélkül is finom. A tepsi méretére ügyelni kell (majdnem én is megjártam).
Végre egy jó kis kelt meggyes pite recept, vagy kelt pite meggyel :-) Ezt biztos kipróbálom.Tetejére esetleg egy kis fahéjas cukor... hmmm finom lesz.
nagzon finom
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.