Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kelt Palacsinta *

felvitel dátuma: 2015-05-16 19:15:39       mai nézettség: 1       nézettség: 552
részletes recept
Kelt Palacsinta *
Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg finomliszt, 8 dl tej, 2 dkg élesztő, 3 tojás, 1 teáskanál porcukor, pici , a sütéshez olaj, a töltelékhez savanykás lekvár ízlés szerint

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Egy bögrében 1,5 dl tejet langyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a porcukrot, és szobahőmérsékleten felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a lisztet, a tojásokat, csipetnyi sót teszünk bele, és sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. Letakarjuk, és langyos helyen 1 óráig kelesztjük. Utána a tésztából kevés forró olajban palacsintákat sütünk. Megtöltjük savanykás lekvárral a legfinomabb barackízzel feltekerjük, vagy tetszés szerint négyrét hajtjuk, és a tetejét meghintjük porcukorral. Frissen, melegen kínáljuk.
Én házi meggydzsemmel és vaníliás cukros tejföllel készitettem.*

Szakács:


Film link: https://www.facebook.com/Krisztina-Konyh%C3%A1ja-1656182284649978/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*