50 dkg finomliszt, 8 dl tej, 2 dkg élesztő, 3 tojás, 1 teáskanál porcukor, pici só, a sütéshez olaj, a töltelékhez savanykás lekvár ízlés szerint
Egy bögrében 1,5 dl tejet langyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a porcukrot, és szobahőmérsékleten felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a lisztet, a tojásokat, csipetnyi sót teszünk bele, és sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. Letakarjuk, és langyos helyen 1 óráig kelesztjük. Utána a tésztából kevés forró olajban palacsintákat sütünk. Megtöltjük savanykás lekvárral a legfinomabb barackízzel feltekerjük, vagy tetszés szerint négyrét hajtjuk, és a tetejét meghintjük porcukorral. Frissen, melegen kínáljuk.
Én házi meggydzsemmel és vaníliás cukros tejföllel készitettem.*
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.