Mennyi mák kell hozzá? Nagyon Ígéretes,de várok,míg megtudom a mennyiséget.
60 dkg rétesliszt
6 dkg porcukor
1 csomag vaníliácukor
2,5 dl tej
1,5 dl tej
2 db tojássárgája
6 dkg vaj
3 dkg élesztő
5 dkg kakaópor
2 db kockacukor
só ízlés szerint
vaj a forma kikenéséhez
Máktöltelék:
2 dl tej
10 dkg porcukor
20 dkg darált mák
1 kávéskanál törött fahéj
1 db citromhéj
5 dkg mazsola
A vajat porcukorral és vaníliás cokorral habosra keverjük.
Beletesszük a tojássárgáját és még összekeverjük.
Az élesztőt és a kockacukrot langyos tejjel összekeverjük, és kelni hagyjuk.
A lisztet és a sót, a kikevert masszát, a megkelt élesztőt, tejet összeöntjük, és jól kidolgozzuk, majd meleg helyen pihentetjük.
A megkelt tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kisodorjuk, és megtöltjük máktöltelékkel, és összesodorjuk, és a vajjal kikent kuglóf formába helyezzük.
Még egy kicsit kelni hagyjuk, és előmelegített 180 C fokos sütőben megsütjük.
Tűpróbát végzünk, hogy a kuglóf átsült e. ( ha a hústűhöz nem ragad hozzá a massza, akkor jó )
A kész kuglófot még egy kicsit állni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és enyhén porcukorral meghintjük.
Máktöltelék:
A tejet porcukorral felforraljuk, folymatos keverés mellett beleszórjuk a darált mákot, és jól összekeverjük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a törött fahéjat, a reszelt citromhéjat és a megtisztított mazsolát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.