Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kelt hájas szilvalekvárral *

felvitel dátuma: 2016-01-12 13:11:22       mai nézettség: 2       nézettség: 581
részletes recept
Kelt hájas szilvalekvárral *
Hozzávalók 6 személyre:

80 dkg liszt
4 dl tej
2 ek.cukor
1 ek. zsír (sertés)
1 egész tojás
5 dkg élesztő
1 mk
30 dkg ledarált háj
Házi szilvalekvár
Vaníliás porcukor

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tejben pici cukorral felfuttatom az élesztőt, összedolgozom a többi anyaggal 20 percig pihentetem.A 30 dkg ledarált hájat a kinyújtott tésztára kenem,majd hajtogatom.
Négyszeres hajtogatás: A kinyújtott tésztát balról középre hajtjuk, utána a jobb oldalt ráhajtjuk az előzőre, majd fentről középre, és alulról középre.Még 1x megcsinálom(tehát 2x egymás után:nyújtom-hajtogatom), majd pihentetem a tésztát 20 percig.A pihenés után újból nyújtás-hajtogatás- pihentetés, 20 percig. A pihenés után a tésztát nyújtsuk kisujjnyi vastagságúra, gázlángon melegített késsel vágjuk tenyérnyi kockákra, majd tegyünk egy-egy kiskanálnyi lekvárt hosszában a tésztára. Tetszés szerint hajtogathatunk háromszögeket belőle, vagy csak ráhajtjuk a felső részt az alsóra, vigyázva, hogy ne érjenek össze, mert összeragadnak. Mivel a tészta csak felfelé , oldalra nem, egymáshoz nem túl nagy távolságokra helyezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 180C* forró sütőbe tolva süssük készre.
Amikor félig kihűltek, vaníliás porcukorba forgatva, még langyosan kínáljuk, így a legfinomabb!Jó étvágyat!

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*