80 dkg liszt
4 dl tej
2 ek.cukor
1 dl étolaj
1 egész tojás
5 dkg élesztő
1 mk só
30 dkg ledarált háj
2 ek ecet
Házi Szilvalekvár és Birssajt
Vaníliás porcukor
A tejben pici cukorral felfuttatom az élesztőt, összedolgozom a többi anyaggal 20 percig pihentetem.A 30 dkg ledarált hájba belekeverem a 2ek. ecetet,majd a kinyújtott tésztára kenem hajtogatom.Négyszeres hajtogatás: A kinyújtott tésztát balról középre hajtjuk, utána a jobb oldalt ráhajtjuk az előzőre, majd fentről középre, és alulról középre.Még 1x megcsinálom(tehát 2x egymás után-nyújtom,hajtogatom) majd pihentetem a tésztát 20 percig.A pihenés után újból nyújtás, hajtogatás pihentetés 20 percig. A pihenés után a tésztát nyújtsuk kisujjnyi vastagságúra, gázlángon melegített késsel vágjuk tenyérnyi kockákra, majd tegyünk egy-egy kiskanálnyi lekvárt hosszában a tésztára. Tetszés szerint hajtogathatunk háromszögeket belőle, vagy csak ráhajtjuk a felső részt az alsóra, vigyázva, hogy ne érjenek össze, mert összeragadnak. Mivel a tészta csak felfelé nő, oldalra nem, egymáshoz nem túl nagy távolságokra helyezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsiben, tetejüket óvatosan kenjük le felvert tojással, majd 180C* forró sütőbe tolva süssük készre.
Amikor félig kihűltek, vaníliás porcukorba forgatva még langyosan kínáljuk, így a legfinomabb!(Krisztina Konyhája)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.