Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kelt almás süti

felvitel dátuma: 2013-06-16 18:13:13       mai nézettség: 1       nézettség: 1092
részletes recept
Kelt almás süti
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:50dkg liszt, 2dkg élesztő, kevés kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 3 e.k zsír, 1db tojás annyi tej , hogy dagasztható legyen

Töltelék:1.5kg alma, fahéj, kristálycukor, vaníliás cukor, kevés búzadara,

Ttejére:porcukor

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk , bedagasztjuk.A tésztát gyurótáblára öntjük és kétfelé osztjuk.Kizsírozott , lisztezet tepsibe kinyújtjúk az egyik felét és beletesszük.Megszórjuk a tésztát búzadarával .Az almát lereszeljük és jól kicsavarjuk ,a kinyújtott tésztára szépen elegyengetjük , megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, kristálycukorral, vaníliás cukorral .Majd kinyújtjuk a másik felét is és szépen ráborítjuk az almára és villával megszurogatjuk és hagyjuk pihenni a tepsin kb 1 órán át.Előmelegített sütőben kb15-20percig kicsit barnásra sütjük és ha meghűlt porcukorral híntjük és tálaljuk.(tepsi35x35cm) étvágyat hozzá!

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*