Tészta:50dkg liszt, 2dkg élesztő, kevés kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 3 e.k zsír, 1db tojás annyi tej , hogy dagasztható legyen
Töltelék:1.5kg alma, fahéj, kristálycukor, vaníliás cukor, kevés búzadara,
Ttejére:porcukor
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk , bedagasztjuk.A tésztát gyurótáblára öntjük és kétfelé osztjuk.Kizsírozott , lisztezet tepsibe kinyújtjúk az egyik felét és beletesszük.Megszórjuk a tésztát búzadarával .Az almát lereszeljük és jól kicsavarjuk ,a kinyújtott tésztára szépen elegyengetjük , megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, kristálycukorral, vaníliás cukorral .Majd kinyújtjuk a másik felét is és szépen ráborítjuk az almára és villával megszurogatjuk és hagyjuk pihenni a tepsin kb 1 órán át.Előmelegített sütőben kb15-20percig kicsit barnásra sütjük és ha meghűlt porcukorral híntjük és tálaljuk.(tepsi35x35cm)Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.