50 dkg finomliszt, 8 dl tej, 2 dkg élesztő, 3 tojás, 1 teáskanál porcukor,2 vanília cukor,4-5 alma lereszelve, pici só, a sütéshez olaj.
Egy fél pohár langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, kevés cukrot adok hozzá. Meleg helyre teszem, és letakarom konyharuhával. Simára keverem a lisztet, a tojássárgákat, a tejet,a porcukrot,a vanília cukrot és egy késhegynyi sót. Az almákat meghámozom, kimagozom, és lereszelem. A palacsintatésztához keverem az élesztős tejet és az almát. A tojásfehérjékből habot verek, és ezt is lazán a tésztához keverem. Félreteszem háromnegyed-egy órára, amíg az élesztőtől buborékos nem lesz a tészta.Teflonbevonatú serpenyőben, vastagabb palacsintákat sütök. A palacsintákat tálaláskor fahéjas porcukorral hintem meg vagy csokiöntettel leöntöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.