Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Kelkáposztaleves virslivel

felvitel dátuma: 2011-02-08 12:26:24       mai nézettség: 1       nézettség: 2353
részletes recept
Kelkáposztaleves virslivel
Hozzávalók 4 személyre:
kelkáposztalevél: 20 dkg
burgonya: 20 dkg
fokhagyma: 2 gerezd
vöröshagyma: 1 kis fej
zsír: 1 evőkanál
finomliszt: 1 evőkanál
petrezselyemzöld: fél csomag
őrölt pirospaprika: 1 mokkáskanál
virsli: 4 pár
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
Az előkészített ( megmosott ) kelkáposztát metéltre vágjuk, forró vízben feltesszük főni.
Megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát.
A zsírból, őrölt pirospaprikából és lisztből rózsaszín mártást készítünk, ( folyamatos keveréssel ügyeljünk arra, hogy ne égjen le, mert akkor keserű lehet az íze ) az egészet a leveshez adjuk és összeforraljuk. A főzés befejezése előtt a levesbe tesszük a megtisztított és 1 cm-re feldarabolt virslit. Petrezselyemzöldet levelekre szedjük, és ezzel díszítjük akész levest.
Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*