Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » kelkáposztaleves másképp

felvitel dátuma: 2013-03-24 18:45:21       mai nézettség: 1       nézettség: 1655
részletes recept
kelkáposztaleves másképp
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta /50-60dkg/
2-3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3-4 szem krumpli
1 közepes fej hagyma
fokhagyma /tetszés szerint/
3 dkg zsír vagy 2 evőkanál olaj
fűszerek: só, bors, őrölt kömény, majoránna
a májgombóchoz:
15 dkg kenőmájas
1 db tojás
zsemlemorzsa /amennyit felvesz/
pici só /a kenőmájas már sós/
bors, majoránna, csipetnyi szerecsendió
petrezselyem
1 kis fej hagyma / reszelve/

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a zöldségeket megpucoljuk, majd karikákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát pucolás után apró kockára vágjuk és a zsiradékon kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a répa karikákat, kicsit sózzuk, majd fedő alatt 5-10 percig pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a szeletekre vágott kelkáposztát és ezzel is néhány percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és 10-15 percig főzzük! Ez idő alatt a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és a leveshez adjuk, fűszerezzük, majd addig főzzük, míg elkészítjük a májgombócokat. A gombóc hozzávalóit összekeverjük, vizes kézzel golyókká formázzuk és a végleges mennyiségű víz hozzáadása után a levesbe rakjuk és készre főzzük. Akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a leves tetejére.
Tálaláskor tejföl kínálható hozzá.
Ez a leves húsgombóccal, virslivel, vagy krinolinnal is készíthető.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*