Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kelkáposztafőzelék csirkepörivel

felvitel dátuma: 2012-01-09 15:04:42       mai nézettség: 2       nézettség: 6901
részletes recept
Kelkáposztafőzelék csirkepörivel
Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk. majoranna
  • 1 tk. ételízesítő
  • pici 
  • 1 ekzabliszt
  • 2-3 g. fokhagyma
  • pici olaj vagy zsír
  • tört pirospaprika

 

  • 1 pici paradicsom
  • 1 kisebb paprika
  • 3-4 csirkeszárny vagy 2-3 csirkecomb
  • pici pirosarany
  • őrölt bors

A fűszerek Toldi fűszertermékekből:

http://www.toldifuszerek.hu

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A kelkáposztát megmosom, felszeletelem, majd majorannás, enyhén sós vízben felteszem főniMikor puha, leszűröm a levét, csak picit hagyok rajtaElkészítemrántást. Egy kevés olajon vagy zsíron pirítok pici zablisztet és belenyomom az összezúzott fokhagymát és kicsit pirítom. Félrehúzom a rántást és teszek bele kis tört pirospaprikát, elkeverem és ráöntömkelkáposztára, jól összekeverem, egy-két percig még hagyom összeérni a tűzön kevergetve.

A csirkehúst megmosom, felvágom és félreteszem. A hagymát apró kockákra vágom és kevés zsíron megfonnyasztomtört pirospaprikát keverek bele és összekeverem, majd pici vízzel felöntöm és beleteszem a húst, a paprikát, pici ételízesítőtparadicsomot és felteszem főni, fedő alatt,amikor fehéredik a hús adok hozzá őrölt borst és pirosaranyat, majd kicsit lejjebb veszem a hőfokot. Készre főzöm és együtt tálalom a főzelékkel.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 január 9

Istenien néz ki!!Nagyon szeretem!

10/10 eni0086 2013 szeptember 8

Hétvégén meg csináltam magamnak,annyira finom lett hogy még a férjem is kétszer evett belőle!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*