Ez nagyon jól néz ki, szeretem a kelkáposztát és ez is ízleni fog, koszi!
1 kis fej kelkáposzta,
50 dkg darálthús,(pulyka)
1 tasak gyors rizs,
1 fej hagyma,
só,
bors ,
delikát,
köménymag( darált,)
2 gerezd fokhagyma,
pici pirospaprika
kevés paradicsomlé vagy sűrített paradicsom
olaj
1 nagy pohár tejföl amit ízesítettem sóval borssal és egy kevés pirospaprikával és delikáttal.
Ezt a receptet Timi blogjából tanultam, kicsit változtattam rajta a fűszerezést illetően!
http://ugymintotthon.blogspot.com/2011/11/toltott-keltekercs.html
A kelkáposzta leveleit leszedem és előfőzöm sós vízben, leszűröm és kihűtöm.
Elkészítem a tölteléket:az olajon megpárolom a hagymát és a fokhagymát, rádobom a húst és fehéredésig párolom, megfűszerezem. főzőm kicsit majd beleteszem a pirospaprikát és egy két kanál paradicsomot amit a nyáron főztem.
Ha nem elég szaftos lehet bele önteni egy kis vizet és kiforralni!
Megfőzöm a rizst majd a húshoz keverem.
Ezzel a kész hússal megtöltöm a káposzta leveleket, majd kivajazott jénaiba teszem.
A tejfölt elkeverem a sóval delikáttal borssal kevés pirospaprikával éppen csak egy kis színt adjon neki, és a káposztára simítom és megsütöm!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.