Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Kelkáposzta töltve

felvitel dátuma: 2012-02-15 19:39:17       mai nézettség: 1       nézettség: 2153
részletes recept
Kelkáposzta töltve
Hozzávalók 4 személyre:

1 kis fej kelkáposzta,
50 dkg darálthús,(pulyka)
1 tasak gyors rizs,
1 fej hagyma,
,
bors ,
delikát,
köménymag( darált,)
2 gerezd fokhagyma,
pici pirospaprika
kevés paradicsomlé vagy sűrített paradicsom
olaj
1 nagy pohár tejföl amit ízesítettem sóval borssal és egy kevés pirospaprikával és delikáttal.
Ezt
  a receptet Timi blogjából tanultam, kicsit változtattam rajta a fűszerezést illetően!

http://ugymintotthon.blogspot.com/2011/11/toltott-keltekercs.html

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A kelkáposzta leveleit leszedem és előfőzöm sós vízben, leszűröm és kihűtöm.
Elkészítem
a tölteléket:az olajon megpárolom a hagymát és a fokhagymát, rádobom a húst és fehéredésig párolom, megfűszerezem. főzőm kicsit majd beleteszem a pirospaprikát és egy két kanál paradicsomot amit a nyáron főztem.
Ha
nem elég szaftos lehet  bele önteni egy kis vizet és kiforralni!
Megfőzöm a rizst majd a húshoz keverem.
Ezzel
a kész hússal megtöltöm a káposzta leveleket, majd kivajazott jénaiba teszem.
A
tejfölt elkeverem a sóval delikáttal borssal kevés pirospaprikával éppen csak egy kis színt adjon neki, és a káposztára simítom és megsütöm!

Szakács: Livi


Film link: http://ugymintotthon.blogspot.com/2011/11/toltott-keltekercs.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 február 15

Ez nagyon jól néz ki, szeretem a kelkáposztát és ez is ízleni fog, koszi!

0/10 Csóti Henriette 2012 február 16

Szuper!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*