1 púpozott bögre kelkáposzta
3 gerezd fokhagyma
1/2 bögre piritott dió vagy fenyőmag
1 citrom leve és reszelt héja
1 csokor petrezselyem vagy bazsalikom
1 csipet chilipehely
1/4 bögre olivaolaj
só, bors,
balzsamecet / opcionális /
reszelt parmezán vagy pecorínó sajt / opcionális./
A kelkáposztát egy lábasba tasszük, annyi vízzel amennyi félig ellepi. Sózzuk és hozzátesszük a fokhagyma gerezdeket. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Aztán a kelkáposztát a fokhagymával,az olivaolajjal, a dióval,a citrom levével és héjjával, kevés sóval, borssal, és a chilipehellyel robotgépben eldolgozzuk.
Ha szükséges még ízesítjük. Használhatunk balzsamecetet vagy parmezánsajtot.
Ezt a receptet a Vitál menü receptje alapján készítettem el a főzőverseny keretében.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.