Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Kelkáposzta pesto

felvitel dátuma: 2015-02-28 14:27:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1336
részletes recept
Kelkáposzta pesto
Hozzávalók 1 személyre:

1 púpozott bögre kelkáposzta

3 gerezd fokhagyma

1/2 bögre piritott dió vagy fenyőmag

1 citrom leve és reszelt héja

1 csokor petrezselyem vagy bazsalikom

1 csipet chilipehely

1/4 bögre olivaolaj

só, bors,

balzsamecet / opcionális /

reszelt parmezán vagy pecorínó sajt / opcionális./

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A kelkáposztát egy lábasba tasszük, annyi vízzel amennyi félig ellepi. Sózzuk és hozzátesszük a fokhagyma gerezdeket. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

Aztán a kelkáposztát a fokhagymával,az olivaolajjal, a dióval,a citrom levével és héjjával, kevés sóval, borssal, és a chilipehellyel robotgépben eldolgozzuk

Ha szükséges még ízesítjük. Használhatunk balzsamecetet vagy parmezánsajtot.

Ezt a receptet a Vitál menü receptje alapján készítettem el a főzőverseny keretében.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*