Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Főzelék étel recept » Kelkáposzta főzelék sült virslivel

felvitel dátuma: 2015-03-23 07:51:34       mai nézettség: 1       nézettség: 1550
részletes recept
Kelkáposzta főzelék sült virslivel
Hozzávalók 4 személyre:


1 közepes fej kelkáposzta
2 közepes krumpli
bors
1/2  kk. kanál köménymag
1 mk. kanál majoránna
1 ek. zsír
1 ek. liszt
2 dl tej

pár virsli
pirospaprika
kevés zsír  a sütéshez

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A kelkáposztát  szeletekre vágom és a kocára vágott krumplival együtt felteszem főni, annyi vízben, hogy ne lepje el. Azért nem kell sok víz, mert engedni fog  a káposzta. Fűszerezem sóval, borssal, köménymaggal. Én nem szoktam nagyon szétfőzni, amikor  a krumpli megfőtt, már a káposzta is. A zsírból és lisztből világos rántást készítek, hozzáöntöm és a tejjel hígítom fel. Ekkor teszem bele a majoránnát, azzal nem kell főzni, mert ha sokáig , keserű lesz, ha kell még sózom picit és egyet forralok rajta. A virslit karikára vágva kevés zsíron megsütöm, majd a tűzről levéve keverek hozzá egy kis pirospaprikát, tálaláskor a virslivel együtt ebből csurgatok keveset  a főzelékre.
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*