1 közepes fej kelkáposzta
2 közepes krumpli
só, bors
1/2 kk. kanál köménymag
1 mk. kanál majoránna
1 ek. zsír
1 ek. liszt
2 dl tej
2 pár virsli
pirospaprika
kevés zsír a sütéshez
A kelkáposztát szeletekre vágom és a kocára vágott krumplival együtt felteszem főni, annyi vízben, hogy ne lepje el. Azért nem kell sok víz, mert engedni fog a káposzta. Fűszerezem sóval, borssal, köménymaggal. Én nem szoktam nagyon szétfőzni, amikor a krumpli megfőtt, már jó a káposzta is. A zsírból és lisztből világos rántást készítek, hozzáöntöm és a tejjel hígítom fel. Ekkor teszem bele a majoránnát, azzal nem kell főzni, mert ha sokáig fő, keserű lesz, ha kell még sózom picit és egyet forralok rajta. A virslit karikára vágva kevés zsíron megsütöm, majd a tűzről levéve keverek hozzá egy kis pirospaprikát, tálaláskor a virslivel együtt ebből csurgatok keveset a főzelékre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.