Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Kelesztés nélküli sajtos pogácsa

felvitel dátuma: 2012-04-25 00:32:19       mai nézettség: 2       nézettség: 2832
részletes recept
Kelesztés nélküli sajtos pogácsa
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1/2 liter tej
  • 1,5 evőkanál
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 2 dl napraforgó olaj
  • kb. 5 dkg vaj/margarin
  • 30-40 dkg Trappista sajt (de lehet vegyesen füstölttel is)
  • 1 db tojás a kenéshez
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

 

  1. 1 dl langyos tejbe beledobjuk az élesztő, a cukrot, kicsi lisztet, néhány percet várunk, felfuttatjuk.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztethozzáadjuk az élesztős tejet, a többi langyos tejetaz olajat, sót, és összegyúrjuk. Nem kell keleszteni a tésztát!
  3. A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságúra, megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal és reszelt sajtot szórunk rá. Feltekerjük. Átgyúrjuk, majd ismét kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk a pogikat.
  4. Tetejét megkenjük tojással , és reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben (első adagot) 20 percig sütjük. A sütőbe ajánalatos betenni egy meleg vízzel teli hőálló edényt, mert a keletkező gőz jót fog tenni a pogácsánknak.
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kercsike 2012 április 25

Ez biztosan finom, és gyorsan elkészül, holnap megsütöm! Köszi a receptet! Elmentem!

0/10 Hani 2012 április 25

Én is köszönöm szépen:-)!

9/10 Prantnerné Taba Katalin 2012 május 13

Nyamiiii:)))

0/10 Hani 2012 május 17

:-))

0/10 Ivett0712 2013 március 15

Mentettem, köszönöm! :)

0/10 Hani 2013 december 27

Szívesen!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*