36 dkg ementáli sajt (de jó a trappista is)
6 dkg vaj
másfél fej vöröshagyma
3 kisebb krumpli
60 dkg kelbimbó
2 húsleveskocka
1,5 dl tejföl
só
bors
Az ementáli sajtból kisebb golyókat gömbölyítünk egy karalábévájóval. A maradék sajtot finomra reszeljük.
A felaprított hagymát a vajban üvegesre pároljuk. Az apró kockákra vágott krumplit és a megtisztított kelbimbót hozzáadjuk, belemorzsoljuk a húsleveskockát, felöntjük 1 liter vízzel és kb 20 perc alatt megfőzzük.
Szűrőkanállal kiszedünk a levesből egy kevés kelbimbót, a többit botmixerrel pépesre pürésítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tejföl felét, a kelbimbót és összemelegítjük.
Tálaláskor sajtgolyókkal és tejföllel díszítjük.
Plusz tipp: gazdagíthatjuk egy kis tejszínnel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.