Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Kelbimbó krémleves sajtgombóccal

felvitel dátuma: 2011-02-23 20:27:44       mai nézettség: 1       nézettség: 3647
részletes recept
Kelbimbó krémleves sajtgombóccal
Hozzávalók 6 személyre:

36 dkg ementáli sajt (de jó a trappista is)

6 dkg vaj

másfél fej vöröshagyma

3 kisebb krumpli

60 dkg kelbimbó

2 húsleveskocka

1,5 dl tejföl

bors

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Az ementáli sajtból kisebb golyókat gömbölyítünk egy karalábévájóval. A maradék sajtot finomra reszeljük.

A felaprított hagymát a vajban üvegesre pároljuk. Az apró kockákra vágott krumplit és a megtisztított kelbimbót hozzáadjuk, belemorzsoljuk a húsleveskockát, felöntjük 1 liter vízzel és kb 20 perc alatt megfőzzük.

Szűrőkanállal kiszedünk a levesből egy kevés kelbimbót, a többit botmixerrel pépesre pürésítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tejföl felét, a kelbimbót és összemelegítjük.

Tálaláskor sajtgolyókkal és tejföllel díszítjük.

Plusz tipp: gazdagíthatjuk egy kis tejszínnel.

Szakács: Gabóca


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*