Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 18 vasárnap Erik, Alexandra névnapja

Főoldal » Kelbimbó főzelék sült virslivel

felvitel dátuma: 2019-05-21 11:14:33       mai nézettség: 1       nézettség: 626
részletes recept
Kelbimbó  főzelék sült virslivel
Hozzávalók 2 személyre:

½ kg kelbimbó(lehet fagyasztott is)

1 nagyobb krumpli

½  ek. zsír

1 ek liszt

1 mk köménymag

2 dl tej

bors

2 pár Gyulai virsli

½ ek zsír

pici pirospaprika

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A kelbimbót a kisebb kockára vágott krumplit együtt felteszem főni, annyi vízben, ami ellepi, fűszerezem sóval, köménymaggal, pici borssal.

Hamar megfő, addig elkészítem a rántást. A zsírt felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, felöntöm kevés vízzel és a már megfőtt kelbimbóhoz adom, felöntöm a tejjel és jól összeforralom. Ha kell még sózom egy kicsit.

A virslit karikára vágom, zsíron minden oldalán megpirítom, majd a tűzről levéve, megvárom amíg hűl  egy kicsit a zsir(hogy a paprika ne égjen meg), akkor hozzákeverem a pirospaprikát és a paprikás zsírral együtt teszem feltétnek a főzelékre.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*