½ kg kelbimbó(lehet fagyasztott is)
1 nagyobb krumpli
½ ek. zsír
1 ek liszt
1 mk köménymag
2 dl tej
bors
só
2 pár Gyulai virsli
½ ek zsír
pici pirospaprika
A kelbimbót a kisebb kockára vágott krumplit együtt felteszem főni, annyi vízben, ami ellepi, fűszerezem sóval, köménymaggal, pici borssal.
Hamar megfő, addig elkészítem a rántást. A zsírt felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, felöntöm kevés vízzel és a már megfőtt kelbimbóhoz adom, felöntöm a tejjel és jól összeforralom. Ha kell még sózom egy kicsit.
A virslit karikára vágom, zsíron minden oldalán megpirítom, majd a tűzről levéve, megvárom amíg hűl egy kicsit a zsir(hogy a paprika ne égjen meg), akkor hozzákeverem a pirospaprikát és a paprikás zsírral együtt teszem feltétnek a főzelékre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.