Ez azért jó, mert nem kell sütni, és kevés a mosogatni való utána.
Hozzávalók 2 rúdhoz:
50 dk keksz (háztartási)
15 dk cukor
15 dk darált dió
1 ek kakaó
1 cs vaníliás cukor
1 dl rum (v.rumaroma)
2 dl lefőzött erős feketekávé
Krém:
20 dk margarin
15 dk porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs kókuszreszelék (10 dk-os)
rumaroma
A kekszet ledarálni, majd hozzáadni a cukrot, a darált diót, a kakaót és jól összekeverni.
Ezután hozzáönteni a rumot, (v. a rumaromát) és a kávé egy részét. Elkezdeni összegyúrni és a maradék kávét csak apránként adagolni hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta. (lehet nem kell bele az összes kávé)
Egy nagyobb sütőpapírt leteríteni, majd jól megszórni kókuszreszelékkel. Ráhelyezni a tésztát, majd kb.fél cm vastagra kinyújtani.
A margarint jól kikeverni a cukorral, a kókuszreszelékkel és az ízlés szerinti rumaromával.
Óvatosan rákenni a krémet a kinyújtott kekszre, majd a papír segítségével feltekerni.
Tálcára helyezni, majd betenni a hűtőbe egy-két órácskára. Ezalatt az ízek összeérnek és könnyen szeletelhető lesz a tekercs.
Közvetlenül tálalás előtt, ízlés szerinti vastagságúra felszeletelni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.