Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Kekszes-fűszeres tarja mustárosan

felvitel dátuma: 2012-10-21 18:02:58       mai nézettség: 1       nézettség: 2698
részletes recept
Kekszes-fűszeres tarja mustárosan
Hozzávalók 2 személyre:
  • 4 nagy szelet tarja
  • Dijoni Mustár
  • kb. 5 dkg kréker keksz, de ha nincs otthon, akkor simán a háztartási keksz is
  • egy kis csokor friss petrezselyem zöldje
  • 5-6 friss bazsalikom levél
  • 40 dkg vegyes zöldség a körethez
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A húsokat ráhelyezzük a Pác és Panír Sztár Rácsára. Mindkét felét bekenjük ecset segítségével, a mustárral. A rácsot a tetőre helyezzük.

A TurbóAprítóba beletördeljük a kekszet (most én is háztartásival készítettem), hozzáadjuk a megmosott fűszernövényeket és összedaráljuk.

A ledarált fűszeres kekszet megsózzuk, ez kréker esetében nem kell, ugyanis az sós keksz, és beleöntjük a Pác és Panír Sztár edényünkbe. Föléje helyezzük a húst a rácson. Lezárjuk a tetejével és játszunk kicsit az edénnyel, megtáncoltatjuk. Fordítgassuk fejjel lefelé, felfelé, rázzuk meg kicsit és már készen is vagyunk a hús felöltöztetésével.

Nyissuk ki az edényünket és a felöltöztetett hús szeleteket a Mesterfogás Csipesz segítségével tegyük át az UltraPro Sütő Tálcára (grill tálca).

A 2 l-es UltraPro Edényt használjuk most tetőként, tehát ezzel lefedjük a sütőtálcánkat.

20 perc alatt készre sütjük a tarja szeleteket.

Közben, amíg a hús sül, elkészítjük a köretet, ami a szivárvány zöldségünk lesz.

A párolást a mikróban végezzük, méghozzá egy speciális és szuper edényben a MikroGourmet-ben.

A MikroGourmet Alsó átlátszó tálcájába öntünk 3,5 dl vizet.

Ráhelyezzük a Párolóedényt, amibe beleöntjük a zöldségeket. Rátesszük a tetejét és 600 W-on 15 perc alatt megpároljuk a zöldségeket. 5 perc pihentetés után tálalható.

Semmilyen fűszer nem szükséges hozzá, nagyon finom lesz fűszerezés nélkül is a zöldség.

Miután megsült a hús, elkészült a köret, egy Mediterrán Tálaló Tál egyik felére rendezzük a kekszes tarjánkat, és mellé a párolt zöldségeket.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*