25 dkg sütőmargarin vagy vaj,
60 dkg háztartási keksz,
25 dkg porcukor,
5 dkg keserű kakaópor,
0,5 dl sütőrum,vagy rumaroma.
2-tő őzgerinc forma, folpakk a béleléshez.
45 dkg kekszet ledarálok,a maradég 15dkg apróra töröm össze.
2,5 dl vízet lábosba öntök, beleteszem a kakaóport,porcukrot, a margarint és együtt 5-6 prcig főzöm míg sima nem lessz.
Ezután leveszem a tüzről és bele keverem a kekszeket és hozzá adom a rumot, jól össze keverem.
Majd mindkét őzgerincformát kibélelem folpakkal, és egyformán elosztom, és egyenletesen belesimítom.
Majd teljesen kihűtöm, és 2-3-rom órára hűtőszekrénybe teszem megdermedni.
NEM FAGYASZTÓBA!
Tálaláskor vágódeszkára borítom,lehúzom a folpakkot,és újjnyi vastag szeletekre szeletelem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.