Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Kekszes méhkaptár

felvitel dátuma: 2012-01-27 19:13:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1492
részletes recept
Kekszes méhkaptár
Hozzávalók 4 személyre:

5 dl tej

3 ek. keményítős liszt (gustin)

2 ek. cukor

12,5 dkg margarin

5 dkg porcukor

10 dkg darált keksz

5 dkg kókuszliszt

5 dkg darált dió

10 dkg apróra vágott szelés cukorka

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

3,5 dl tejet felforralunk. A megmaradt tejben csomómentesre kikeverjük a keményítős lisztet és a cukrot, majd  a forrásban lévő tejhez adjuk. Megfőzzük a krémet, s hagyjuk kihűlni a krémet.

A margarint habosra kikeverjük, majd a kihűlt lisztes krémhez vegyítjük, amihez hozzáadjuk a kókuszlisztet, a darált kekszet, a darált diót és az apróra darabolt zselés cukorkát.

Az elkészített masszával megtöltjük a méhkaptárt, amelyet előzőleg porcukorral belül meghintünk.

A megtöltött méhkaptárból óvatosan kiütögetjük a tölteléket. Hűvös helyen egy napig szárítjuk. Csokiöntettel meglocsolhatjuk a sütink tetejét.

Szakács: Zsóka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*