Hozzávalók:
1 cs. keksz (kb.25 dkg)
2 tojás
8 evőkanál cukor
2 cs. vaníliás pudingpor
2 evőkanál rétesliszt
1 l tej
10 dkg vaj
Elkészítés:
A tojás sárgát, a cukrot kikavarom, majd hozzáadom a lisztet és a pudingot, kevés tej hozzáadásával
simára keverem. A tejet felteszem a tűzre, hozzákeverem a kikevert masszát és folytonos keverés
mellett megfőzöm. Még melegen hozzáadom a vajat, majd a felvert tojáshabot.
A kekszet egy szögletes sütőtálba, vagy tepsibe /30X24 cm/ szorosan egymás mellé fektetve lerakom.
Még melegen ráöntöm az elkészített krémet és a tetejét is kirakom keksszel. Néhány órát, esetleg
egy éjszakát állni hagyom, majd tálalható.
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük, esetleg csoki mázzal és színes tortadarával! Ez elhagyható, az
alaprecept szerint nem szükséges, díszítve viszont jobban mutat.
Készíthető gömbölyű tálban is, gömbölyű keksszel!
Nagyon finom és könnyen elkészíthető!
Ha kevesebbet szeretnénk készíteni, akkor az adagot felezzük!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.