Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Kekszes krémes

felvitel dátuma: 2011-03-13 16:45:16       mai nézettség: 3       nézettség: 2363
részletes recept
Kekszes krémes
Hozzávalók 4 személyre:

30 x 22 cm-es tepsihez:

12 db nagyobb méretű keksz (v. háztartási keksz)
2 cs vaníliás pudingpor
3 db tojás
8-10 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek liszt
13 dk margarin
8 dl tej
1 cs zselatin (Lucullus 20 g-os)
3 dl Hulala (v. tejszín)

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:


A pudingport, a zselatint, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját egy kevés tejjel simára keverni.

A maradék tejet feltenni melegedni, és ha már jó forró, állandó keverés mellett belecsorgatni a keveréket.
Kevergetve párperc alatt sűrű masszát főzni belőle.
A tűzről levéve, rögtön belekeverni a margarint. (addig keverni, hogy teljesen elolvadjon a krémbe)

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként óvatosan szintén a meleg krémbe keverni.

A tepsit alját kirakni keksszel, majd óvatosan rákanalazni a krémet. Hagyni egy kicsit hűlni.

Közben a Hulalát (v. tejszínt) kemény habbá verni, majd a pudingos krém tetejére kenni.
Végül a tejszínes rétegre ráhelyezni a maradék kekszet. (arra figyelni, hogy úgy helyezkedjenek el a tetején is a kekszek, mint az alján)

A keksz keménységétől függően, párórára állni hagyni, hogy teljesen megpuhuljon. (az sem jó, ha nagyon átázik a keksz, mert akkor nehezen lehet kiszedni a tepsiből)

Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórni, majd vízbe mártott késsel felszeletelni.

Szakács: Gizi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 június 18

Elmentve :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*