2x50dkg darált háztartási keksz,20-20dkg ráma,5-5 evőkanál tej,5-5 evőkanál cukor,fél citrom reszelt héja,2x3 evőkanál baracklekvár.
Barnához:3 evőkanál rum vagy aroma,3 evőkanál kakaópor.
Zöldhöz:1 kisüveges mandula aroma.
Tetejére 3 tábla tejcsokoládét olvasztunk,elsimítjuk.
Díszítéshez:1 tábla fehér olvasztott csokoládé.
Az 50 dkg darált kekszet összekeverjük az 5 kanál tejjel,5 kanál cukorral, citrom reszelt héjával,3 kanál barack lekvárral,a 20 dkg olvasztott vajjal,és a barna tésztához kellő rummal és kakaóporral.
Elkészítjük a zöld tésztát:50dkg darált kekszel,20dkg olvasztott vajjal,5 kanál tejjel,5 kanál cukorral, 3 kanál baracklekvárral és a kisüveg mandula aromával.Ha szükséges tejjel hígítjuk.
Hosszúkás tepsi aljára simítjuk a barna tésztát,jól lelapogatjuk.Erre a zöld színű tésztát simítjuk.
Tetejét leöntjük a 3 tábla olvasztott tejcsokival.Miután ez megszilárdul,rálocsoljuk a fehér olvasztott csokoládét,előszőr becsíkozva,majd átlós irányban,hogy márványos felületet kapjunk.Hamarosan fogyasztható,nem túl édes,mutatós süti,ami a család kedvence lehet !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.