Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kekszes Francia krémes

felvitel dátuma: 2012-06-16 23:15:50       mai nézettség: 1       nézettség: 5676
részletes recept
Kekszes Francia krémes
Hozzávalók 6 személyre:

 •3 cs vajas keksz (Petrit Beurre)
 •4 cs vaníliapuding
 • 1 l tej
• 9 ek cukor
 • 0,5 l Hulala
• 20 dkg porcukor
 • 3 ek kakaópor
 • 25 dkg Rama 

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:


 1.A pudingot megfőzzük a 9 kanál cukorral és az 1 liter tejjel.
 2.Amikor még langyos, belekeverjük a 20 dkg margarint.
 3.Lerakunk 6x4 kekszet, és rákenjük a pudingos krémet.
 4.Megint 6x4 keksz, erre jön a felvert Hulala. A Hulalára megint keksz.
 5.A mázhoz összekeverjük a porcukrot a kakaóval,és a megadott hidegvízzel, rádaraboljuk a maradék (5 dkg) margarint, és betesszük a mikróba. Figyeljük, ha olvad a margarin, kivesszük, simára keverjük, és rákenjük a keksz tetejére. Ha kicsit kemény lenne, újból betesszük a mikróba, hogy könnyebb legyen kenni. Ha kész, mehet a hűtőbe. étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*