Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » kekszes almáskrémes

felvitel dátuma: 2012-10-07 11:30:10       mai nézettség: 1       nézettség: 2294
részletes recept
kekszes almáskrémes
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

6 db közepes méretű alma
20 dkg keksz
15 dkg natúr krémsajt /tömlős/
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál kristálycukor
2 dl habtejszín
1 cs. vaníliás cukor
½ cs. vaníliás pudingpor
5 dkg mandula
fahéj /őrölt/

Előkészületi idő: 40 perc


Elkészítés:

Elkészítése:

Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, majd 3 evőkanál kristálycukorral addig főzöm, amíg elfő a leve, majd a végén hozzákeverem a pudingport és még azzal is megforralom. Teszek bele őrölt fahéjat és kihűlésig félre teszem. Négyes osztást rajzolok .
A sajtkrémet 3 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd a felvert tejszínnel, lágy mozdulatokkal összekeverem. Ezt is négyes osztással bejelölöm.
A kekszet, attól függően, hogy kerek vagy szögletes /én kerek, Albert kekszet használtam/ egy megfelelő tálba /18 cm átmérős/ elkezdem lerakni. Leraktam egy sort, majd egy osztásnyi almát kentem rá, erre kerül egy osztásnyi krém, majd újból keksz következik. Ezt addig folytatom, amíg tartanak a hozzávalók.
A mandulát durvára töröm /én nyújtófával csináltam/ és szárazon egy teflon serpenyőben megpirítom.
 A süti tetején lévő krémre fahéjat szórok, majd erre kerül az összetört, megpirított és kihűlt mandula.
Több órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a keksz megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kiss Tímea 2012 október 7

Ez nagyon szimpatikus sütemény,ki kell próbálnom!!!!

10/10 BATHÓ AMANDA 2012 október 7

Elmentettem én is a receptet, mert ez nagyon kedvemre való (lesz) !

0/10 Anyika 2012 október 7

Köszönöm szépen Amanda és Tímea♥! Nekem nagyon bejött, úgy gondolom nektek sem lesz csalódás!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*