Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Kekszalapú banántorta

felvitel dátuma: 2011-08-17 09:24:27       mai nézettség: 1       nézettség: 2685
részletes recept
Kekszalapú banántorta
Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg darált keksz,

12 dkg puha Ráma margarin

2 evőkanál kakaópor

3 ek. porcukor

fél dl tej

A krémhez:

4 dl tej

1 cs. pudingpor

8 dkg cukor

4 dkg sütőmargarin

Diszítéshez:

2-3 db banán ( bármi más gyümölcs)

1 cs. tortazselé

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A tej kivételével az alap összes hozzávalóját összedolgozzuk egy tálban, majd a masszához adjuk a tejet. Az így kapott masszát egy kivehető aljú pite- vagy tortaformába tesszük, majd egy kanál segítségével belesimítjuk úgy, hogy az oldalára is nyomkodunk tésztát.

A krémhez a pudingport a cukorral egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet egy lábasban felforraljuk, majd a pudingporos péppel besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a margarint is, hogy elolvadjon, majd a kibélelt tortakarikába töltjük.

A tetejét kirakjuk a banánkarikákkal, és a hűtőbe tesszük dermedni. A tasakon lévbő leírás szerint elkészítjük a tortazselét, és egy ecset segítségével lekenjük vele a torta tetejét. Hűtőbe tesszük dermedni.

Szakács: Rami


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*